"Порака Наша" со нови работни простории

"Порака Наша" со нови работни простории


Градоначалникот Зоран Дамјановски денеска присуствуваше на отварање на летна училница во регионалниот центар за лица со интелектуална попреченост „Порака Наша„Тој истакна дека на 700 лица со интелектуална попреченост во Куманово им треба интегрирање во општеството. Проблем е третманот на овие лица по навршување на 18 години. Тој ја искористи средбата да апелира до министерот