Посета на амбсадорот на САД, Џес Бејли на Општина Куамново


Амбасадорот на САД Џес Бејли, денеска е во посета на Општина Куманово. Најпрвин се сретна со Градоначалникот Зоран Дамјановски, а потоа заедно го посетија Секторот за внатрешни работи во Куманово.Потоа се упатија кон населбата „Тоде Мендол„, каде пред две недели имаше немири. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил Цветков, амбасадорот на САД Џес Бејли и заменик-амбасадорката на Швајцарија Катарина Штокер, денеска и свечено ги вклучија првите два система „капка по капка“ на полињата со пченка во село Лопате, Кумановско и во село Чашка, Велешко.