“Промовирање на женската иновација и креативност на пазарот” – проект во СОУ “Перо Наков” – Куманово

Во рамки на проектот, кој има за цел да го оживее и поттикне стариот занает – ткаењето, денеска во СОУ “Перо Наков” – Куманово, беше реализирана втората работилница, посветена на едукација на наставничкиот кадар во училиштето. Проектните активности се реализираат со поддршка на Амбасада на Словенија во РСМ, во имплементација на Здружението – Добредојде Македонија … Продолжи со читање “Промовирање на женската иновација и креативност на пазарот” – проект во СОУ “Перо Наков” – Куманово