Прскање против комарци


Се известуваат сите граѓани дека на ден 30.06.2015 година (вторник) во градско подрачје на Општина Куманово во раните утрински часови ќе се изврши второ авионско прскање против комарци за оваа година. Пчеларите да си превземат соодветни мерки за заштита на пчелите. Во случај да не се изврши авионско прскање поради неповолните временски услови, истото се одложува за наредниот ден.