Прво бебе во 2016 година е машко


Првиот жител во 2016 година  во Општина Куманово е машко, воедно и единственото бебе родено до сега што се однесува за првиот ден од 2016 година.

Во име на градоначалникот на Општина Куманово и граѓаните, Секретарот на општината, Валентина Алексовска со претставници на општинската администрација, ги посетија бебето и мајката и им подарија златник.