Пуштена улицата „Есперанто„

Пуштена улицата „Есперанто„


Денеска градоначалникот Зоран Дамјановски ја пушти асфалтираната улица „Есперанто„.Патната инфраструктура е во должина од 450 метри. Во иднина ќе се прави и дополнување од уште една улица која ќе биде до “Поток Серава“. Таа е во должина од 60 метри, така што околу 5 милиони денари ќе биде инвестицијата, а изведувач е градежна фирма “Бетон“ од Скопје.На оваа улица живеат шеесет домаќинства со околу 16.000 жители.