Реновирање на игралиште во населба Гоце Делчев

Реновирање на игралиште во населба Гоце Делчев


Во населбата Гоце Делчев се реновираат двете спортски игралишта. Поставена е нова челична метална мрежа со зелена боја во должина од 425 м/2.Претходно беа поставени и два нови коша, со што се врати традицијата на играње кошарка на познатите „кошеви„во гардот. Оваа се прави се со цел граѓаните на Куманово да имаат што повеќе места каде што ќе можат да спортуваат. Доколку интересот биде голем , акцијата ќе продолжи и на повеќе локации во градот.