Учесници на „Карпино 2013„ на прием кај градоначалникот Зоран Дамјановски

Учесници на „Карпино 2013„ на прием кај градоначалникот Зоран Дамјановски


Градоначалникот Зоран Дамјановски денеска ги прими учесниците на Ликовната колонија „Карпино 2013„.Колонијата се одржува во чест на поранешниот уметнички директор Драгиша Димитријевски – Шипе. Градоначалникот и советот на општината се покровители на оваа единаесетта по ред манифестаиција.