Второ прскање против комарци на територија на Општина Куманово

Второ прскање против комарци на територија на Општина Куманово


На ден 17.07.2013 година во градско подрачје на Општина Куманово во раните утрински часови ќе се изврши авионско прскање против комарци. Им се препорачува на пчеларите да си превземат соодветни мерки за заштита на пчелите. Во случај да не се изврши авионско прскање поради лоши временски услови, истото се одложува за наредниот ден.