XXXV Меѓународна ликовна колонија „Куманово 2011”

XXXV Меѓународна ликовна колонија „Куманово 2011”


Во Меморијалниот центар „Асном” с.Пелинце, на 12 август 2011 година (петок) ќе започне XXXV Меѓународна ликовна колонија „Куманово 2011”, под покровителство на Уметничката галерија при НУ Музеј – Куманово и Градоначалникот и Советот на Општина Куманово. На ликовната колонија ќе земат учество 15 академски сликари од земјата и од странство. Меѓу нив се врвни сликарски имиња како Нове Франговски, Валентина Илијевска и Владимир Поповски (Македонија),