Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Интернационална Ликовна колонија “Куманово 2022”

Под покровителство на градоначалникот и Совет на Општина Куманово и Министерство за култура на РСМ, организирано од Фондација за култура и спорт Куманово, во соработка со НУ Музеј-Куманово, од 05.08.2022 година започна интернационалната Ликовна колонија “Куманово 2022”, која ќе се одвива до 12.08.2022 година. Оваа година има вкупно 15 учесници-уметници, кои ќе создадат по две уметнички дела. Истите ќе бидат изложени на 12.08.2022 година во 14.00 часот во ресторан “Грација”. Овогодинешните учесници ќе присуствуваат и на изложбата на дела, создадени на минатогодишната Колонија, на 10.08.2022 година во 20.00 часот во НУ Музеј-Куманово.

Учесници на интернационална Ликовна колонија Куманово 2022

      Творат во ресторан Грација”:

 1. Дејвид Стоилковски- Куманово, РСМ
 2. Ирвин Масличиќ- Црна Гора
 3. Звонко Павличиќ- Црна Гора
 4. Радован Грујиќ- Црна Гора
 5. Милица Лилиќ- Србија

Творат во домашни услови:

 1. Насо Крстевски- Гевгелија, РСМ
 2. Симонида Китановска Филиповска- Скопје, РСМ
 3. Буба Солак- Битола, РСМ
 4. Дејан Иванов Маргуш- Скопје, РСМ
 5. Урош Вељковиќ- Скопје, РСМ
 6. Касиопеја Наумовска- Скопје, РСМ
 7. Ангелина Поповска- Скопје, РСМ
 8. Трајче Чатмов- Скопје, РСМ
 9. Стефан Јакимовски- Скопје, РСМ
 10. Стефан Анчевски- Скопје, РСМ.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст