Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Годишен концерт на КУД „Српски Вез“

Градоначалникот Максим Димитриевски вечерва присуствуваше на годишниот концерт на „КУД Српски Вез“, кој се одржа во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“.

Културно-уметничкото друштво „Српски вез“ годинава одбележува 6 години постоење, а на целовечерниот концерт нивни гости беа  СКУД „Просвјета“ од Вуковар Република Хрватска и КУД „Симонида“.

„Српски Вез“ е културно уметничко друштво кое ја претставува српската култура и традиција во Македонија.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст