Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Авторска вечер на Драган Перовиќ

Вечерва во Занаетчиски дом се одржа авторска вечер на Драган Перовиќ, историчар на книжевноста, публицист и културолог од Никшиќ, Црна Гора. Тој е еден од основачите на Матица Црногорска и Црногорскиот ПЕН центар, кој активно и темелно ги истражува финесите за Црногорската дијаспора. Беше презентирана книгата Стефан Перовиќ-Цуца,со потсетување на херојскиот чин на пилотот Милутин Перовиќ во Куманово. На културниот настан присуствуваа градоначалникот на Општина Куманово и претседателката на Совет на Општината.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст