Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Биографија

Александар Гелевски е роден 1981 година во Куманово, каде завршува основно и средно гимназиско образование. Дипломира на Универзитетот „Кирил и Методиј“ Скопје – Архитектонски факултет во 2006 година. Истата година ја започнува и својата професионална кариера како проектант и планер-урбанист, со што се здобива со Овластувања од областа на урбанизмот и архитектурата. Во јануари 2014 година се вработува во Општина Куманово како советник во Одделение за урбанизам. Од ноември 2018 е назначен за Раководител на Одделение за спроведување на урбанистичка документација – Сектор за урбанизам, а во август 2020 доаѓа на функцијата Секретар на Општина Куманово

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст