Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Известување

Согласно законот за шуми, Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство воведе делумна забрана за движење во шумите и шумското земјиште. Со оглед на зголемена опасност од појава на шумски пожари на отворен простор од 17.07.2023 година во период од 06:00 – 20:00 часот, се воведува делумна забрана за движење на лица во шумите на територија на која стопанисува ЈП „Национални шуми„ – Скопје. Забраната ќе трае се до проценката дека е намален ризикот од појава на шумски пожари. За непочитување на мерката следуват казни согласно законот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст