Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Администрацијата со акција за чиста животна средина

Согласно Одлуката донесена на Владинa седница за одработување на 2 јануари 2019 година, којшто беше прогласен за неработен ден за вработените во државните институции, вработените во општинската администрација, јавните претпријатија и установи денеска презедоа Акција за чистење на животната средина.
Се чистеше на повеќе локации во нашиот град: околу СОУ Перо Наков, Градски базен, Зелен пазар, Прочистителна станица-Добрашане и други локации.
Оваа Акција има за цел подигање на свеста за почиста околина како фундаментално загарантирано граѓанско право.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст