Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

“Ако го славиме херојот и човекот, те славиме тебе Карпош!”

Со пригодни активности во организација на учениците и наставниците беше одбележан патрониот празник на ООУ Христијан Карпош – Куманово.
Во знак на почит делегации на Општина Куманово и Советот на Општината положија свежо цвеќе пред бистата на легендарниот командант на Козјачкиот партизански одред.
Пред многубројните гости, во чест на патронот беше организирана свечена приредба под мотото “Ако го славиме херојот и човекот, те славиме тебе Карпош!”

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст