Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Акција за собирање на кабест отпад по повод 5 јуни – Светски ден на животна средина

На 5 јуни – Светскиот ден на животната средина ЈП Чистота и зеленило во соработка со Општина Куманово организира акција за собирање на кабест отпад  на три локации во Куманово и тоа:

 

  • Пункт поставен на паркингот пред Градскиот затворен базен во Куманово;
  • Пункт поставен на паркингот пред поранешната фабрика ЧИК;
  • Пункт поставен на паркингот на локалитет “ Kошеви во населбата Гоце Делчев.

 

Граѓаните можат да го депонираат исклучиво кабестиот отпад од  7:00 до 11:00 часот на посочените пунктови на 05.06.2021 (сабота) и на 12.06.2021 (сабота).

 

Акцијата не предвидува собирање на градежен шут и отпад!

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст