Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Амбасадорот на Европска унија во Република Северна Македонија Самуел Жбогар во посета на општина Куманово

Денеска Амбасадорот на Европска унија во Република Северна Македонија Г-дин Самуел Жбогар оствари средба со Градоначалникот Максим Димитриевски, претседателот на Совет Атина Мургашанска и претставници од општината и општинските претпријатиа.
На средбата Градоначалникот на Амбасадорот, чии мандат наскоро завршува му додели благодарница за особени заслуги во областа на унапредување на соработката со Европската Унија, поддршката за рехабилитација и изградба на канализациона мрежа во нашиот град и подобрување на условите во образование преку реконструкција и адаптација на училишта во општината.
По средбата заедно се упатија во ЈП „Чистота и Зеленило„ каде од страна на ЕУ преку проект за изградба на современ систем за управување со отпад на источен и североисточен плански регион се набавени пет камиони.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст