Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Амбасадорот на Руската федерација во РСМ Сергеј Александрович Баздникин во посета на Општина Куманово

Денеска во посета на Општина Куманово беше амбасадорот на Руската федерација во РСМ Сергеј Александрович Баздникин, придружуван од Владимир Хрисанфов, советник за економски и трговски прашања во амбасадата. Градоначалникот Димитриевски, заедно со претседателката и член на Советот на Општината одржаа работна средба со делегацијата, а присуствуваа и професори по руски јазик и директори на општински основни и средни училишта, каде што професорите предаваат.На средбата се разговараше за продолжување на досегашната плодна соработка помеѓу двете страни, потенцирајќи го примерот на СОУ Гимназија „Гоце Делчев“-Куманово и Гимназијата No.13 Невски реон од Санкт Петербург, како и отворање на нови можности во повеќе општествени области.

Фото-галерија

Изјави за медиуми

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст