Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Амбасадорот на Франција Н.Е. Сирил Бомгартнер во посета на Куманово

 

На покана на градоначалникот Димитриевски во посета на Куманово беше Амбасадорот на Франција во Република Северна Македонија, Н.Е. Сирил Бомгартнер при што се одржаа заедничка работна средба и ручек.

На средбата се разговараше за процесот на изучување на француски јазик во училиштата во Куманово како и за локалните предизвици. Амбасадата на Франција е долгорочен партнер на Општина Куманово и ние се стремиме кон постојано унапредување на односите и развивање на соработката на различни полиња.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст