Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ансамблот „СРМА“  на средба со градоначалникот Димитриевски

Денеска во Општина Куманово гости беа децата од Детско-младински фолклорен ансамбл „СРМА“.  Градоначалникот Максим Димитриевски ја искористи средбата за да им се заблагодари за нивната посветеност и претставувањето на нашата култура и традиција преку ората и песните во целиот свет.

Ансамблот „СРМА“ има учествувано на многу фестивали на Балканот и во Европа, а со одличен успех се вратија и од Детскиот  фестивал во Чорлу – Турција и  настапот во Шведска.

Градоначалникот Димитриевски им поска успех во понатамошното претставување на македонскиот фолклор и им порача дека Општина Куманово и понатаму ќе продолжи да ги поддржува нивните учества на меѓународните фестивали.

Ансамблот работи во склоп на Центарот за култура „Трајко Прокопиев“.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст