Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Атлетска трка низ улиците на Куманово

Центарот за интеркултурен дијалог-Куманово организираше атлетска трка низ улиците на Куманово, која едел од проектот Run 4 inclusion, имплементиран во соработка со Здружение за социјална промоција Ла Фениче-Италија, Хираиф СИС-Велс, ОБСЕ Мисија во Скопје, Општина Куманово, СВР, Црвен Крст и Здравствен дом од Куманово.Главна цел на проектот е да се сплотат етнички поделените заедници и преку спортските настани да се промовира духот на соживот и меѓусебна доверба.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст