Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Бадник-празник на спокој, сплотеност и радост

По повод Бадник, осма година по ред во Куманово се одржа Бадникова поворка.  Во оваа масовна празнична поворка учествуваа дечиња и родители од нашиот град. Поворката тргна од Соборниот храм “Св.Никола”, и носејќи ја пештерата и пеејќи ја Божиќната песна „Вечниот Бог“, пристигнаа на градскиот плоштад, каде што беа поделени колачиња и изненадувања за децата. На настанот присуствуваа градоначалникот и претседателката на Совет на Општина Куманово, кои посакаа мирни Божиќни празници, исполнети со среќа, бериќет и успеси.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст