Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Балетска претстава „Либертанго„

Во просториите на НУЦК „Трајко Прокопиев„ се одржа балетската претстава „Либертанго„, која е дел од годишната програма за културни манифестации на општина Куманово. Многубројната публика преку „Либертанго „ можеше да ја види приказната која го покажува создавањето и патот на тангото. Уличен танц што го достигнува пиедесталот на светската танц-сцена. Танго или танцот на страста, желбата, љубомората,љубовта и привлекувањето во изведба на НУ Македонска опера и балет.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст