Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Бдеење на кокински мугри

Денеска во раните утрински часови во мегалитската опсерваторија Кокино се одржа традиционалното обредно културно-уметничко чествување на изгрејсонцето-„Бдеење на кокински мугри“.  Манифестацијата е под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Куманово, а организирано од страна на Друштвото на писатели-Куманово, Фондација за култура и спорт и НУ Музеј Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст