Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Благодарност до Градоначалникот Димитриевски од кумановските спортски легенди

По иницијатива на старите спортски легенди од сите спортски дисциплини од нашиот град, денеска пред спортскиот објект Соколана на Градоначалникот на општина Куманово Димитриевски му беше подарена кошаркарска топка со потписи на спортистите. На настанот присуствуваше и директорот на Агенцијата за млади и спорт на РСМ Наумче Мојсовски, на кого Градоначалникот Димитриевски му подари ракометна топка со потписи на кумановските спортисти и фотографија од изградениот објект Соколана пред деведесет години. На овој начин спортистите се заблагодарија за целокупниот ангажман и активности околу реконструкцијата на Соколана. Благодарност за оваа иницијатива упатија и Градоначалникот Максим Димитриевски и директорот на Агенцијата за млади и спорт на РСМ Наумче Мојсовски.

 

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст