Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Британската амбасадорка Галовеј во посета на Куманово

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска одржа работна средба со амбасадорката на Велика Британија Рејчел Галовеј. На средбата се разговараше за соживотот во Куманово, можната идна соработка во сферата на образованието и размента на ученици, како и  разгледување на можноста за развој на индустриските зони со помош на потенцијални инвеститори од Велика Британија.  Амбасадорката Галовеј истакна дека сака да се запознае со потребите и можностите за соработка на повеќе полиња меѓу кои и образованието и спортот.

 

Во рамките на посетата, амбасадорката заедно со градоначалникот Димитриевски го посетија средното училиште „Перо Наков“, градскиот базен и кејот. Ова беше прва посета на амбасадорката Галовеј на Куманово.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст