Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Велигденска честитка од Градоначалникот на Општина Куманово Димитриевски

Честит Велигден на сите граѓани што денеска го празнуваат овој голем христијански празник Воскресение Христово – Велигден. Овој празник ги симболизира животот и надежта. Празник кој не зближува.

Почитувани сограѓани, од срце ви посакувам овие празнични денови да ги поминете заедно со најблиските во добро здравје, мир, благосостојба и радости во секој дом. Велигденското празнување и оваа година го одбележуваме во исклучително тешки и чувствителни времиња на пандемија. Затоа порачувам да бидеме одговорни, да празнуваме во кругот на семејството, со што ќе го сочуваме нашето здравје и здравјето на нашите најблиски.
Со силна вера, мудрост и сплотеност ќе ги надминеме овие препреки за да можеме заеднички и во добро здравје да празнуваме уште многу велигденски чествувања во иднина.

Христос воскресе, за многу години Велигден!

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст