Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Високи претставници од Р Српска, Босна и Херцеговина и Р Србија во посета на Општина Куманово

Денеска во официјална посета на Општина Куманово беа високи претставници од Р Српска, Босна и Херцеговина и Р Србија.
Во просториите на Општината градоначалникот Максим Димитриевски оствари средба со претседателката на Р Српска-Босна и Херцеговина Жељка Цвијановиќ, амбасадорот на Босна и Херцеговина во РСМ Драган Јаќимовиќ, почесен конзул на Р Србија во РСМ Владимир Стајиќ.
На средбата присуствуваа и пратеници во Собранието на РСМ и членови на Советот на Општина Куманово, кои се припадници на српската етничка заедница.

Градоначалникот Димитриевски ја истакна долгогодишната традиција на пријателски односи и успешната соработка со повеќе општини од овие држави на културно ниво, потенцирајќи го продлабочувањето на соработката и на економски план.
Беше истакнато и меѓусебното почитување на потребите на сите заедници преку примерот на Куманово како мултиетнички град, во кој успешно се унапредуваат меѓучовечките односи, поврзувајќи ги граѓаните во сите општествени области.


Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст