Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Втора фестивалска вечер на “Рома труба фест Куманово 2021”

На Градскиот плоштад вечерва се одржа втората фестивалска вечер на 16-тото издание на“Рома труба фест Куманово 2021”.Организатор на фестивалоте Ансамблот на народни ромски игри и песни “Рушит Шакир”-Куманово, a покровители се Градоначалникот и Советот на општина Куманово и Министерството за култура на Република Македонија.Со своја програма се претставија оркестрите на:Кеми Асанов- Струмица,Демир Кантуровски и оркестар Уска Кан Кантуров – Берово,Саша Крстиќ-Сурдулица, Р.Србија,Марко Марковиќ–Владички Хан, Р.Србија, а свој настап имаше и Мартија Станојковиќ.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст