Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Втора фестивалска вечер на 17-тиот Меѓународен тамбурашки фестивал 2021

Вечерва се одржа и втората фестивалска вечер на17-тиот Меѓународен тамбурашки фестивал 2021, во организација на Фондација за култура и спорт Куманово, под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Куманово и Министерството за култура на Република Македонија.Присутната публика на Градскиот плоштад имаше можност да ги проследи настапите на:тамбурашки оркестар “Табиет”-Свети Николе,трио “Шербет”-Тетово, градски тамбурашки оркестар Бања Лука-Република Српска, Босна и Херцеговина, а како специјален гостин на втората фестивалска вечер настапи Каролина Гочева.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст