Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Втора фестивалска вечер на 2-от Меѓународен фолклорен фестивал Куманово

Вечерва се одржа втората фестивалска вечер на 2-от по ред Меѓународен фолклорен фестивал Куманово, во организација на МКЦ Козјак, во соработка со Фондација за култура и спорт Куманово, а под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Куманово и Министерството за култура на РСМ. Пред присутната публика со свој репертоар се претставија:КУД “Дрита е дервенит”-Сарај, Скопје, АКУД “Мирче Ацев”-Скопје, ФА “Славеј”-Софија, Р.Бугарија, ФА ЈУ “Захумље”-Никшиќ, Р.Црна Гора, Уметнички центар “Талија”-Белград, Р.Србија и Вараждински фолклорен ансамбл-Вараждин, Р.Хрватска.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст