Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Втора фестивалска вечер на 3-тиот Меѓународен фолклорен фестивал Куманово 2022

Вечерва пред НУ Центар за култураТрајкоПрокопиев”-Куманово се одржа втората фестивалска вечер на 3-тиот Меѓународенфолклорен фестивал Куманово 2022, кој еорганизиран од страна на КУД „Панче Пешев“-Куманово, во соработка со МКЦ„Козјак“, а соподдршка од Општина Куманово и Министерството за култура на РСМ. Пред многубројната публика вечерва настапија фолклорните ансамбли: Бајрам Шабани“-Куманово, Варна“-Бугарија, Етнос“– Скопје, Словианки“-Полска, Алијанса“-Мексико и ИвоЛола Рибар“-Србија. 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст