Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Гимназија „Гоце Делчев“ го слави патрониот празник

Денеска по повод патрониот празник на училиштето, пред бистата на Гоце Делчев во кумановската гимназија свежо цвеќе положи градоначалникот Максим Димитриевски, претседателот на Советот на Општина Куманово Атина Мургашанска и претставници на Советот на општината.

Прославата на патронатот на гимназијата беше одбележан со богата програма, ликовна изложба на дела на учениците во Центарот за култура „Трајко Прокопев“ и свечена приредба со драмска претстава и музички настап.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст