Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот Димитриевски го отвори натпреварот „Blanik kup„

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска го отвори Blanik kup натпреварот (прецизно слетување со воздухопловна едрилица) што се одржа на Аџитепе. Натрпреварот е во организација на Аеро клуб „Куманово„ , а се организира по повод претстојниот празник 8-ми Септември. Учество на овој еднодневен натпревар зедоа околу дваесет и пет натпреварувачи како од нашата држава така и од Хрватска, Словенија, Србија, Црна Гора и други.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст