Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот Димитриевски на Националниот форум „Управување со цврст отпад/депонии – потреби наспроти можности“

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот на општина Куманово Димитриевски заедно со Градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари, раководителот наСекторот за отпад во Министерството за животнасредина и просторно планирање, АнаКаранфилова Мазневска и Марија Спасовска одграѓанската иницијативаСтоп Русиноприсуствуваа на денешниот Националниот форумУправување со цврст отпад/депониипотребинаспроти можности. На Форумот наЦивикамобилитас дискутираа претставници награѓанските организации, институциите нанационално и локално ниво, значајни зарешавање на прашањата околу отпадот и депониите. Програмата за поддршка награѓанското општествоЦивика мобилитас“ еподдржана од Швајцарската агенција за развој и соработка, која ја спроведуваат НИРАС од Данска, Македонскиот центар за меѓународна соработка(МЦМС) и ФЦГ од Шведска. Градоначалникот Димитриевски  истакна дека сите општини водржавата имаат проблем со дивите депонии и дека општина Куманово, во рамките на проект, финансиран со средства од ЕУ, работи на инвестиција за изградба на фабрика за преработкана цврст отпад.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст