Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот Димитриевски на средба за соработка Франција-Балкан во Дижон

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски учествуваше на средба за децентрализирана соработка Франција-Балкан која се одржа во Дижон во организација на Француското здружение на совети на општини и на региони на Европа (AFCCRE), со поддршка на Француското Министерство за Европа и за надворешни работи. На оваа средба учествуваа градоначалници, претставници на локалните власти и одговорни лица за меѓународна соработка од голем број на општини во Франција и од земјите од нашиот регион каде што имаа можност да дебатираат за европската перспектива на регионот, за прашања поврзани со процесот на европска интеграција и пристапување, како и за можностите за соработка и партнерство помеѓу општините.

Во продолжение дел од неговото излагање на настанот:

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст