Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот Димитриевски на средба со претставници на Стејт департментот и Амбасадата на САД

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска оствари средба со советникот за креирање политики на Канцеларијата за Верски слободи при Стејт департментот Маријам Сементвала, Советникот од Амбасадата на САД Дајана Палекун и политичкиот аналитичар Адриан Исмаили.

На средбата се разговараше за човековите права, нивната поврзаност со верските слободи и насилниот екстремизам. Во посебен фокус  беше ставено спречувањето на насилниот екстремизам и спречувањето на злоупотребата на верските чувства преку плуралистичка едукација.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст