Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот Димитриевски на средба со успешен ученик од Куманово

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска оствари средба со Андреј Величковски кој учествуваше на Интернационалната информатичка олимпијада во Јапонија. Андреј Величковски е ученик во III-1 во СОУ Гимназија Гоце Делчев и досега има остварено одлични резултати во натпреварите од подрачјето на програмирањето. На последната Интернационална олимпијада од 01-08 септември во Цукуба, Јапонија на која учествувале над 330 ученици од 87 земји од целиот свет, Андреј Величковски се врати со бронза. Претходно на Балканската олимпијада има освоено бронза и на Македонската олимпијада – сребро.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст