Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски оствари средба со врвен шахист – велемајстор Александра Димитриевиќ

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски оствари средба со врвен шахист – велемајстор Александра Димитриевиќ од Република Србија. Поводот за средбата беше организирање на Меѓународен оупен турнир во шах за млади до дваесет години. Предвидено е учество на овој турнир да земат натпреварувачи – шахисти од сите балкански земји. Организацијата ќе биде од страна на Шаховски клуб Куманово, Александра Димитриевиќ и општина Куманово. Истиот се планира да се одржи во почетокот на месецот јули,во Комплексот Етно село Тимчевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст