Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ДВД од првиот Меѓународен фолклорен фестивал за Општина Куманово

Градоначалникот на Општина Куманово Димитриевски денеска имаше средба со претседателот на Културно-уметничкото друштво “Панче Пешев”-Куманово, Мирче Крстевски, на која од страна на Друштвото беше подарено ДВД од I-от Меѓународен фолклорен фестивал “Куманово 2019”, кој летово се одржа во нашиот град.

Градоначалникот беше информиран за Програмата на “Панче Пешев”, како и за активностите, кои се предвидени за организација на II-от Меѓународен фолклорен фестивал, на кој ќе учествуваат: Црна Гора, Хрватска, Јужна Америка, Грузија, Северен Кипар и претставици од нашата држава.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст