Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Дезинсекција против крлежи на територија на Општина Куманово

На 25.08. и 26.08.2022 година (четврток и петок) во 05.00 часот на територијата на Општина Куманово ќе се изврши дезинсекција против крлежи. Целта на третманот е спречување на ширење на заразни болести, каде како вектори се јавуваат истите. Со овој третман ќе бидат опфатени јавно-прометни зелени и цветни површини во градот, со акцент на зеленилото покрај градскиот кеј, плоштадот и парковите. Третираните површини ќе бидат видно одбележени и не се препорачува престој на површините како за луѓе, така и за животни, особено непосредно по извршувањето на третманот. Доколку временските услови не дозволат да се спроведе дезинсекцијата, тогаш истата ќе биде одложена за наредниот ден.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст