Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Дезинсекција (третман) против крлежи

На 20 и 21 април 2022 година (среда и четврток)во 05.00 часот на територијата на Општина Куманово ќе се изврши дезинсекција (третман)против крлежиЦелта на третманот е спречувањена ширење на заразни болести, каде како векторисе јавуваат истите. Со овој третман ќе бидатопфатени јавно-прометни зелени ицветни површини во градот, со акцент назеленилото покрај градскиот кеј, плоштадот ипарковите. Третираните површини ќе бидат видноодбележани и не се препорачува престој наповршините како за луѓе така и заживотниособено непосредно по извршувањетона третманот. Доколку временските услови недозволат да се спроведе дезинсекцијататогашистата ќе биде одложена за наредниот ден.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст