Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Делегација од Општина Куманово во посета на Општина Никшиќ по повод празникот на градот

Делегација од Општина Куманово предводена од Градоначалникот Димитриевски по повод 18 септември Ден на градот Никшиќ беше во посета на нашата збратимена Општина Никшиќ во Црна Гора.
Општина Куманово и Општина Никшиќ се збратимени општини со Спогодба за збратимување од 11.11.2013 година, традиционално негувајќи ги добрите односи и соработка која ќе продолжи и во иднина.
Градоначалникот Димитриевски му упати честитки за изборот на новоизбраниот Претседник на Општина Никшиќ Марко Ковачевиќ, при што разменија искуства и идеи за понатамошна соработка на повеќе полиња.
Денот на Градот Никшиќ беше одбележан со богата културно уметничка програма.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст