Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ден на женско претприемништво во општина Куманово

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Во знак на поддршка на женското претприемништво и локален економски развој, денеска претседателката на Совет на општина Куманово, Атина Мургашанска во соработка со Клубот на советничкиодСоветотнаопштината, во којчленуваатсоветничкиодситеполитичкипартии, организираа Ден на женско претприемништво.Дел од настанот беа претседателки на Совет на општини од други градови во државата, градоначалнички и советнички од Совет на општина Куманово.Во рамките на настанот беа претставени неколку успешни компании, раководени од припаднички на понежниот пол, преку посета и разменување на искуства на овој план. Гостите имаа можност да ги посетат и директно да се запознаат со работата на:фабриката за чевли “Глечер”, “Градска пекара” и млекара “Бучен Козјак” од нашиот град.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст