Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Димитриевски на средба со КУД “Панче Пешев”-Куманово

Градоначалникот на општина КумановоМаксимДимитриевскиденеска имаше средбасочленовитена КУД“ПанчеПешев”-Куманово, кои гопрезентираасвоето искуствоододржаниот вторМеѓународенфолклоренфестивал Куманово 2021.Димитриевски го изрази своето задоволство од успешно одржаните три фестивалски вечери, истакнувајќи дека општина Куманово ќе продолжи да ги подржува традиционалните културни настани.“Панче Пешев” е едно од најстарите фолклорнидруштванаБалканот, коигопретставуваат богатото културно наследство преку фолклорот, традицијата и културатанамакедонскиотнародводржаватаи надвороднеа.Традиционално претседателот на Друштвото Мирослав Крстевски наГрадоначалникотДимитриевски муврачипригодни подароци.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст