Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Димитриевски оствари работна средба со градоначалникот на Општина Гњилане

Градоначалникот на Општина Куманово Димитриевски денеска оствари работна средба со градоначалникот на Општина Гњилане Албан Хусени и претставници од кабинетот.Од страна на Општина Куманово присуствуваа: претседателката на Совет на Општината Ѓорѓиевска, директорот на ЈП “Чистота и зеленило”-Куманово Стојчевски, раководител на Одделение за локален економски развој Петровска и претставник од кабинетот на градоначалникот Аќифи. На средбата се разговараше за идна соработка во повеќе општествени области, како и можноста за партнерско аплицирање на проекти во рамки на претстојната Програма за прекугранична соработка. Како збратимени градови, Куманово и Гњилане досега реализираа повеќе проектни активности, меѓу кои и три проекти на Програмата за прекугранична соработка помеѓу Косово и РСМ.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст