Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Доделени награди на ученици од општински средни училиштаод натпреварот на млади истражувачи

Од 12.05-17.05.2021 година се одржа 57-отonline натпревар на млади истражувачи од областа на применети природни и технички науки, во организација на Народна техника на Република Северна Македонија. На натпреварот учество зедоа и ученициод средните општински училишта, натпреварувајќи се со свои трудови во 19 дисциплини.Градоначалникот на општина Куманово Димитриевски денеска во просториите на ОСТУ “Наце Буџони”-Кумановододели дипломи на 12 наградениученици и ментори, како и 9 признанија на ученици-учесници од средните училишта во Куманово, кои постигнаа значителни резултати.Димитриевски упати  честитки до сите ученици од средните училишта во нашиот град,истакнувајќи го нивното знаење и умеење како млади истражувачи, кои допрва ќе имаат можности да истражуваат и да го надополнуваат своето досегашно образование.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст