Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Донација за ООУ “Христијан Карпош”

Денеска учениците од ООУ “Христијан Карпош” добија таблети  и 10 ГБ интернет за следење на настава од далечина. Оваа донација е преку   проектот “Подобрување на средината за учење на учениците во основно образование” (Код на проектот МАС 132) на Асоцијацијата за демократски развој на Ромите Сонце-Тетово, финансиски поддржан преку ургентниот фонд на ромскиот образовен фонд. Освен општина Куманово во овој проект се опфатени и општините: Кичево, Кочани, Берово, Битола, Прилеп, Штип, Виница и Делчево. На настанот присуствуваа претставници од општина Куманово и директорот на ромски едукативен фонд Реџеп Али Чупи.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст